Quan cal fer la neteja d'una fossa sèptica?

La neteja d'una fossa sèptica s'ha de fer periòdicament i dependrà d'alguns aspectes, conèixer la freqüència del buidatge. En aquest article volem orientar-te sobre aquesta qüestió. Potser acabes d'adquirir un habitatge i desconeixes com funcionarà això... O potser hi has instal·lat un d'aquests dipòsits i t'interessa una informació com la que trobaràs aquí.

Volem que sigui un article que et permeti comprendre millor quan cal dur a terme aquesta tasca de manteniment i neteja d'una fossa sèptica. Comencem?

La neteja d'una fossa sèptica depèn de la capacitat

És relativament senzill de calcular quan coneixes la capacitat que té el dipòsit del teu habitatge o negoci. Si és superior a 2000 litres, sembla lògic que la neteja s'allargui... Però també heu de contemplar un nivell mínim de manteniment per a dipòsits grans: una vegada cada dos anys.

Influeix el nombre de persones que resideixen a la vivenda?

Efectivament, aquesta qüestió influeix. Instal·lant una fossa sèptica petita, en una llar amb moltes persones adultes, la neteja haurà de ser molt freqüent. Per aquesta raó, la decisió d'escollir la instal·lació d'una fossa sèptica gran o petita influeix en la freqüència de neteja. Al nostre parer, és recomanable triar una capacitat adequada; has de fixar-te en els membres de la família que viviu a casa vostra.

Per exemple, si el nombre de persones que viuen a una llar és de 6 o 7 persones, però només estan en aquest habitatge durant l'estiu, la neteja no serà tan freqüent. Es podrà fer molt més espaiada en el temps.

Igualment, no hi ha necessitat de buidar pel gran ús que se li pugui donar, cal un manteniment mínim. Aleshores, tenint en compte aquests aspectes, en posarem un exemple.

L´habitatge d´una família que consta de 4 membres adults

La nostra recomanació seria instal·lar una fossa sèptica de1000 litres (1 metre cúbic) de capacitat i programar una neteja anual. Aquesta seria una opció molt recomanable en el cas que la família estigui a l'habitatge sempre i quan no es tracti, com apuntàvem abans, d'una segona residència, on s'estableixen uns mesos a l'any.

En aquest darrer supòsit, no caldria netejar una fossa sèptica, més d'una vegada cada dos anys. Ara bé, aquest manteniment mínim s'hauria de fer per comprovar que tot està en perfectes condicions.

Recorda que tots els teus equipaments, especialment els de la llar, tindran una vida més llarga, i
sense avaries, si les mantens correctament.

A quines empreses acudir per netejar les fosses sèptiques, amb un servei de qualitat?

A Catalunya pots contactar amb aquells professionals que compten amb els permisos i homologacions que disposa la normativa de gestió de residus. Cal tenir en compte que els residus d'una fossa sèptica s'han de gestionar correctament. Això vol dir que ha de ser un professional del transport i gestió de residus qui faci la tasca.

Som OLOT-NET i estem a la teva disposició per fer una neteja d'una fossa sèptica ràpida, eficient i amb totes les garanties. Contacta amb nosaltres per a un manteniment i neteja personalitzats.