Neteja de fosses sèptiques: Què és i en què consisteix?

La neteja de fosses sèptiques és una de les tasques vitals per al correcte manteniment de molts sistemes que canalitzen les aigües residuals que no arriben al clavegueram. Aquests treballs ho han de fer professionals amb la capacitat i experiència suficients per dur a terme una tasca de manteniment i neteja. En aquesta oportunitat, explicarem on en què consisteixen i com es mantenen en perfectes condicions. Així que si el teu habitatge a Girona compta amb aquesta instal·lació, queda't a llegir-nos; aquesta informació us serà de gran utilitat.

Es realitza a les instal·lacions o habitatges que compten amb un dipòsit d'aquestes característiques. La neteja de fosses sèptiques es realitza per recollir les aigües negres, brutes o fecals, que provenen dels conductes de sanejament. Aquests dipòsits s'instal·len quan els habitatges no estan connectats a la xarxa de clavegueram municipal.

Com es fa la neteja de fosses sèptiques?

El dipòsit que tenen els pous sèptics és preparat per filtrar aquestes aigües negres i separar el residu sòlid del líquid. La primera deixalla s'acaba assecant i gran part és destruïda, de manera orgànica, per bacteris i microorganismes. Les restes que queden són gestionades per una empresa especialitzada. Estan preparades per aspirar el residu i mantenir la fossa en perfectes condicions.

Aquesta tasca de neteja, buidatge i manteniment s'ha de fer amb una certa freqüència.

Amb quina freqüència cal fer aquest treball de neteja?

Bé; això dependrà de la capacitat del dipòsit, que s'haurà construït, tenint en compte la mida de l'habitatge. No obstant això, la nostra recomanació és la següent: si disposeu d'aquesta instal·lació, i desconeixeu la freqüència que s'aconsella per al seu manteniment, contacteu amb una empresa especialitzada. La seva experiència els permetrà orientar-te sobre la qüestió i, si cal, iniciar un programa de neteja de fosses sèptiques.

Qui s'encarrega de netejar i mantenir aquests pous sèptics?

Tal com venim comentant-te, hi ha empreses especialitzades en aquest tipus de feines. Un cop hagis contactat amb aquests professionals, no t'hauràs de preocupar per res més. Si aquesta companyia és seriosa, comptarà amb personal format per a aquestes tasques ia més, també tindrà els permisos necessaris per realitzar aquesta activitat. Fixa't que una fossa sèptica acaba generant gasos que són perillosos.

Els residus de la neteja de fosses sèptiques són perillosos

No només això… Aquest residu, a més de generar gasos tòxics, és altament contaminant; per tant, ha de seguir un acurat protocol de retirada i transport, que estableix la normativa vigent. En cas de necessitar els serveis d'una empresa de neteja tècnica, assegura't que estigui autoritzada; en el nostre cas, Catalunya ha de tenir una certificació de l'Agència de Residus de Catalunya. Així tindràs la seguretat que la feina es durà a terme amb tota la professionalitat i de manera segura.

Tens un habitatge a la Garrotxa, que compta amb una fossa sèptica? Estàs buscant una empresa de manteniment i neteja de fosses sèptiques, que et mereixi tota la confiança? Som OLOT-NET, especialistes en neteja tècnica, desembussos i transport de residus; truca'ns o contacta amb nosaltres, i estarem encantats de poder ajudar-te.