Desembussament de canonades: Què és i en què consisteix?

Un desembussament de canonades per part d'una empresa especialitzada és el que necessites si tens problemes en alguna canonada obstruïda. Aquest tipus d'embussos es poden donar en molts sistemes: a casa teva, a les baixants d'un comerç o als conductes d'una indústria, als pous, a les fosses sèptiques, etc.

Et explicarem en què consisteix la neteja, el manteniment i el desembussament de canonades. Si t'interessa saber com funciona o necessites aquests serveis, queda't amb nosaltres per descobrir-ho.

Què és un desembussament de canonades?

Es tracta d'un servei que presten les empreses de neteja tècnica, tant a particulars com a indústries, comerços o equipaments. Aquesta activitat es concreta a alliberar d'obstruccions els diferents sistemes que tenen a veure amb:

  • Canalitzacions dels desguassos.
  • Baixants, canals i col·lectors.
  • Fosses sèptiques i arquetes.
  • Pous i dipòsits.
  • Xarxes de sanejament.
  • Etc.

Netejar les canonades és la principal acció en un treball de desembussament de conductes. Però t'interessa saber que els tècnics i els professionals d'aquestes empreses també duen a terme altres tasques relacionades:

  • Neteja i manteniment daquests sistemes.
  • Inspecció i manteniment despais confinats.
  • Actuacions en cas d´inundació.

Aquests altres serveis també són importants i necessaris, ja que solen estar vinculats als embussos de conductes i canonades.

Com es porta a terme aquest tipus de servei?

Es tracta d'una activitat que l'han de fer empreses experimentades, amb personal format per a aquest tipus de treball. No oblidis que desembossar els conductes de sanejament o les baixants, generarà un residu que s'ha de manejar correctament.

En el moment en què alguna persona (o negoci) detecta problemes d'obstrucció a les canonades, busca una empresa del sector. En molt poc temps, els seus professionals es posen en marxa desplaçant-se, amb un camió cuba, fins a la ubicació requerida per fer el desembussament.

El camió cuba, un important element en el desembussament de canonades

El camió cuba és el vehicle preparat per fer la tasca. Compte amb equips projectors d'aigua d'alta i màxima pressió, que fa possible alliberar i netejar tot tipus de conductes; es realitza amb gran eficiència, respectant sempre la normativa vigent.

Alhora, la seva maquinària és capaç de succionar el residu líquid que la neteja i el desembussament van generant; es tracta de les restes esmicolades de l'obstrucció i l'aigua injectada a màxima pressió. El procés permet les dues maniobres alhora, precisament gràcies a les característiques del vehicle.

La cisterna d'aquests camions recull els residus i els llots que resulten de l'activitat. Això és possible gràcies al sistema de succió i emmagatzematge de deixalles. La seva maquinària s'actualitza periòdicament, per incorporar millores a les seves prestacions, indispensables per desembussar conductes.

El transport dels residus generats en un desembussament de canonades

Convé que sàpigues que aquesta tasca s'ha de fer, respectant en tot moment les exigències mediambientals i de gestió sostenible. Actualment, els trasllats de residus han de tenir una autorització. Per això és tan important que triïs bé.

La nostra recomanació serà contactar amb una empresa de desembussos amb gran experiència, propera al teu domicili o negoci.

A OLOT-NET posem a la teva disposició la nostra llarga experiència, els nostres professionals i una equipació actualitzada. Us ajudem a solucionar problemes de desembussament de canonades a Girona i la comarca de la Garrotxa, amb una ràpida resposta d'actuació. Contacta amb nosaltres a qualsevol hora.