Com mantenir neta una arqueta

Per mantenir neta una arqueta, us animem a seguir els consells fàcils i pràctics que trobareu en aquest article. Abans, però, deixa'ns explicar-te que les arquetes són estructures de construcció subterrània que permeten accedir a canonades i sistemes de sanejament.

Resulten molt necessàries per arribar fins a punts de la xarxa de canonades i baixants amb què compta qualsevol edificació o nucli urbà. Aquests elements constructius permeten fer correctament les diferents actuacions de manteniment: inspeccions, neteges, reparacions, etc.

És obvi que mantenir neta una arqueta, ja sigui en un habitatge unifamiliar o en altres edificacions, és assegurar-ne el funcionament correcte. Per això, si te'n planteges instal·lar una a casa teva o renovar l'arqueta ja instal·lada, t'interessa saber això: les empreses especialitzades en neteges tècniques ofereixen un servei de manteniment. I és que els seus professionals tenen els equips i el coneixement necessari per realitzar aquests treballs amb excel·lents resultats.

 

Mantenir neta una arqueta a les llars unifamiliars

Les arquetes per a habitatges unifamiliars solen ser estructures més petites i simples en comparació amb les utilitzades en sistemes de clavegueram més urbans. Generalment, estan fetes de materials duradors com formigó o PVC, i es troben enterrades al jardí oa prop de l'habitatge.

Als habitatges unifamiliars, les arquetes solen estar connectades a les canonades de la casa, incloent-hi el sistema de clavegueram, el desguàs d'aigües pluvials i, en alguns casos, a la fossa sèptica. Aleshores, com pots tenir aquest accessori estratègic al bon estat?

 

Primer pas per mantenir neta una arqueta: inspecció visual

Realitza inspeccions visuals periòdiques de l'arqueta per detectar possibles esquerdes, filtracions o danys a la seva estructura. Si hi ha fuites, per exemple, serà molt difícil mantenir l'arqueta sense brutícia, fangs o altres residus. Així que, davant de qualsevol anomalia, és important reparar-la de immediat per evitar problemes més grans.

 

Segon pas: que la neteja sigui periòdica

Com a experts en manteniment de canonades i neteja de fosses sèptiques, us recomanem accions periòdiques: això servirà per prevenir l'acumulació de sediments, residus i obstruccions. Si fas aquesta tasca a mà pot ser una mica més pesat. No obstant això, sempre podeu sol·licitar aquests serveis de neteja tècnica. Els seus professionals tenen equips d'aigua a pressió o de succió per eliminar les restes acumulades al seu interior.

 

Manteniment de les canonades per garantir un bon estat de l'arqueta

Un bon manteniment de les canonades connectades a l'arqueta ajudarà a mantenir-la en bon estat i lliure de residus. És important, això sí, que evitis abocar greixos, olis, productes químics o elements sòlids que puguin obstruir les canonades i afectar el funcionament de l'arqueta.

 

Protecció adequada

Assegureu-vos que l'arqueta tingui una tapa d'accés en bon estat i segellada correctament per evitar l'entrada d'elements externs com terra, fulles o escombraries. Això ajudarà a prevenir obstruccions i danys a l'interior.

 

Manteniment professional: la clau per conservar l'arqueta en perfecte estat

Contractar els serveis d'una empresa especialitzada en manteniment de canonades i arquetes us brindarà la garantia d'un treball realitzat per professionals. Aquestes empreses compten amb equips i coneixements especialitzats per dur a terme neteges, inspeccions i reparacions de manera eficient i segura.

Si tens dubtes o necessites assistència, no dubtis a contactar amb nosaltres. Som OLOT-NET, experts en desembussos i neteges tècniques.