Com fer el buidatge de fosses sèptiques?

El buidatge de fosses sèptiques és una tasca molt més complexa del que pot semblar. I és que els residus que s'acumulen a aquests dipòsits són orgànics; això significa que, durant el procés de descomposició, emeten gasos molt tòxics. Així, manipular-los comporta un perill que només les empreses experimentades podran gestionar correctament.

Si a casa o al teu negoci comptes una equipació així, aquest article et pot interessar: explicarem tot el procés de buidatge de fosses sèptiques, i també els darrers avenços en aquest tipus de serveis.

Procés de buidatge de fosses sèptiques de neteja i de manteniment

En primer lloc, voldríem recomanar-te que contactis amb experts en el buidatge de fosses sèptiques. L´equip de professionals d´aquestes empreses compten amb l´experiència i la tecnologia que garantiran una neteja integral. Això és molt important, ja que la descomposició dels elements orgànics daquests dipòsits genera gasos contaminants i perillosos.

Avaluació de les necessitats de buidatge de fosses sèptiques

La primera tasca a realitzar és valorar la capacitat de la fossa: ho fan en funció de la mida, del nombre de persones que viuen a la casa i també de les condicions climàtiques. D'aquest darrer aspecte en depèn el ritme de la descomposició dels residus orgànics. Si el teu habitatge està ubicat en una zona més càlida, aquest temps de biodegradació s'accelera.

Quan el buidatge de la fossa sèptica es realitza per primera vegada, és un moment excel·lent per iniciar un programa de manteniment; establir el calendari de neteja i buidatge.

Procés de buidatge i neteja

El camió cuba equipat s'ubica al lloc i senyalitza la zona de treball. Tot seguit, l'equip tècnic, degudament protegit, procedeix a l'obertura de la tapa del registre de la fossa; aquesta operació s'ha de fer lentament, per no alliberar de cop els gasos tòxics.

Tot seguit, introdueixen la mànega d'absorció que ja està connectada a la cisterna del vehicle equipat amb una bomba d'extracció per a la retirada del residu, i per a la injecció d'aigua neta a una pressió molt alta. Després d'això, s'inicia la retirada del residu sòlid que es diposita a un dipòsit del camió. Has de saber que una petita part del residu sòlid es quedarà a la fossa; això facilitarà la descomposició de futures restes orgàniques, gràcies a l'ecosistema de bacteris existents al fang sèptic.

Trasllat de residus de manera segura

El trasllat dels residus retirats també s'ha de fer amb molta cautela, seguint els protocols i les normatives vigents. A Catalunya, el professional transportista comptarà amb autoritzacions i certificacions com:

  • Autoritzacions com a transportista de residus de l'Agència de Residus de Catalunya
  • Certificacions com la d'Aenor Internacional S.A.U.

Quan contactis amb una empresa especialitzada en neteja, manteniment i buidatge de fosses sèptiques, els seus professionals es posaran en marxa. Un cop realitzada la inspecció del teu equipament, detallaran la freqüència de les actuacions de neteja i manteniment. Si ho necessites, procediran a una primera neteja i buidatge ràpid, eficient i amb totes les garanties.

El nostre darrer consell: aquesta tasca comporta alguns riscos… No has d'oblidar que és poc recomanable fer-la sense comptar amb professionals del sector.

Necessites buidar la fossa sèptica de casa teva o negoci? Som OLOT-NET, ens trobem a La Garrotxa, i estem per ajudar-te. Contacta amb nosaltres.