Com evitar les obstruccions dels canals exteriors per culpa de la pluja

Les obstruccions de canonades a l'exterior, per culpa de la pluja, són comunes a Catalunya. Es deuen a la nostra climatologia, però també a altres factors, molts evitables. En aquest post trobaràs consells per evitar que els conductes i baixants instal·lats a l'aire lliure s'encallen.

Tant als habitatges com a la via pública, les obstruccions de canonades poden col·lapsar tot el sistema, durant una tempesta o pluja intensa. Quan els espais construïts s'inunden, hi ha risc que causin danys estructurals a habitatges i edificis, si no s'actua ràpidament.

A més, les aigües estancades dins les canonades propicien l'aparició de microorganismes vius que són un risc per a la salut. Evitar les obstruccions en aquests conductes, en cas de pluja, és ben possible i t'explicarem com fer-ho.

La tasca prèvia que evitarà les obstruccions de canonades: el manteniment

Hauràs sentit dir sempre que, un bon manteniment de les màquines, estructures, vehicles o similars fa possible allargar-ne la vida útil. Això és una evidència incontestable. Per això, també en el cas de les canonades, és important comptar amb un bon programa de manteniment als sistemes.

Un bon manteniment dut a terme per empreses especialitzades permet tenir les baixants en bon estat i netes, lliures dels elements que les obstrueix. També passa sovint que aquests sistemes d'evacuació es col·lapsen amb fraccions vegetals com ara fulles o sediments de terra. Un bon manteniment de tots aquests conductes evitarà avaries serioses, que són costoses i molt estressants.

Les obstruccions de canonades causades per la gota freda

Les feines de manteniment de professionals del sector garanteixen l'absència de la màxima quantitat d'embussos possibles. Tot i això, a Catalunya tenim experiència en inundacions, causades per un episodi de pluja... L'anomenada gota freda o DANA (Depressió Aïllada en Nivells Alts).

En una circumstància com aquesta, us interessa acabar amb el problema ràpidament. En aquests casos, la vostra empresa de neteja tècnica us ajudarà; tenim una capacitat de reacció immediata gràcies als nostres serveis d'emergències 24 hores.

Què podeu fer, en cas d'un embús en aquests conductes?

Bé, aquí és on els experts en desembussos i neteges tècniques es posen en marxa, per ajudar-te. Aquest equip de professionals tenen els coneixements per calibrar el problema correctament... I aquest és un pas molt important.

Les empreses homologades utilitzen tecnologia avançada, com ara els robots amb càmera, per detectar el punt concret de l'obturació de la canonada. Gràcies a la força de l'aigua, a la màxima pressió, esmicolaran l'obstrucció, que sol ser fang i sediments similars. Finalment, podran desinfectar tota la superfície amb el sistema d'aspersió.

És precisament per aquest motiu que la nostra recomanació, després d'una inundació, és

contactar immediatament amb una empresa homologada i que compti amb un servei de qualitat.

El manteniment garanteix un desembussament més ràpid i eficient

Havent realitzat un treball de manteniment, els llots podran retirar-se amb menys esforç i més ràpidament; això sempre es traduirà en un cost molt menor del servei de desembussament i neteja tècnica.

Vius a Girona oa la Garrotxa i necessites ajuda? Estem a la teva disposició només cal que contactis amb nosaltres. Aconseguirem solucionar el problema de l'embús a les baixants, evitant així moltes preocupacions. Som OLOT-NET, experts en el sector de les neteges tècniques i les obstruccions de canonades.