Tipus de fosses sèptiques: t'expliquem les diferències

Les fosses sèptiques són sistemes de tractament d'aigües residuals que s'utilitzen comunament en zones rurals o allunyades dels sistemes de clavegueram. Hi ha diferents tipus de fosses sèptiques, cadascun dels quals presenta característiques i beneficis específics. A continuació, voldríem detallar-te alguns dels tipus més comuns i també les diferències. És interessant que sàpigues que hi ha diverses classes de fosses sèptiques, pel fet que hi ha diferents necessitats. T'exposem uns exemples:

  • Una fossa sèptica provisional per a una obra.
  • Fosses per a les indústries del sector agrícola.
  • Fosses dús domèstic o residencial.

Per tant, és lògic que hi hagi diferències entre els diferents dipòsits sèptics.

Fosses sèptiques convencionals

Aquest tipus de fossa sèptica consta de dues cambres connectades entre si, on les aigües residuals es dipositen per a la separació dels sòlids i líquids. El líquid clarificat s'allibera a terra mitjançant un sistema de drenatge subterrani. Lavantatge daquest tipus de fossa sèptica és que és molt eficient en la separació de sòlids i líquids, la qual cosa significa que el manteniment pot ser menys freqüent.

Fosses sèptiques d'una sola càmera

A diferència de la fossa sèptica convencional, aquest tipus de fossa sèptica només té una càmera, la qual cosa la fa més compacta que la fossa sèptica convencional. El desavantatge d'aquest tipus de fossa sèptica és que la separació de sòlids i líquids no és tan eficient com en una fossa sèptica convencional, cosa que pot requerir un manteniment més freqüent.

Fosses sèptiques de fibra de vidre

Aquest tipus de fossa sèptica està feta de materials lleugers i resistents a la corrosió. Són dipòsits de tractament d'aigües residuals fabricats amb fibra de vidre. Tot i això, també es troben fosses amb una combinació de fibra de vidre i polièster reforçat; són ideals per a terrenys difícils d'accedir-hi.

També es poden personalitzar per adaptar-se a diferents mides i necessitats. L'avantatge d'aquest tipus de fossa sèptica és, precisament, la resistència a la degradació.

Fosses sèptiques prefabricades

Aquestes fosses sèptiques es construeixen a la planta i després es transporten a la ubicació final, cosa que estalvia temps i mà d'obra a la instal·lació. Les fosses sèptiques prefabricades estan fetes de diferents materials, com són els plàstics densos o bé l'acer.

Les fosses sèptiques i un correcte manteniment

Si necessites instal·lar un d'aquests sistemes de tractament de les aigües negres, és important que coneguis com se n'ha de gestionar el manteniment i el buidatge. La nostra recomanació és que

acudeixis a una empresa que compti amb lautorització adequada i que estigui especialitzada en neteja de fosses sèptiques. Els vostres professionals us podran oferir un servei segur, eficient i d'acord amb la normativa vigent.

Fixa't que durant els treballs de neteja i manteniment els residus sòlids s'han de transportar correctament. Aquest és un treball que ha de respectar els circuits establerts per a la neteja, la gestió i el transport d'aquest tipus de restes. Contactant amb una empresa del sector, que sigui propera, comptaràs amb totes les garanties, experiència i seguretat: el servei es durà a terme d'acord amb les indicacions de l'Agència de Residus de Catalunya, en el nostre cas.

A OLOT-NET som experts en fosses sèptiques, en el seu manteniment, neteja i conservació. Posem a la vostra disposició la nostra llarga experiència i també el nostre servei d'urgències 24 hores, 7 dies a la setmana.