Com es transporta l’aigua potable?

El transport d'aigua potable és una tasca realment necessària en èpoques de sequera severa. Per això, creiem que conèixer com es fa aquest trasllat d'aigua pot ser important per a tu. T'ho expliquem a continuació.

Si et trobes amb la necessitat de fer arribar aigua al teu habitatge o al teu negoci, aquest article us serà molt útil; expliquem com treballen aquestes empreses que es dediquen al transport d‟aigua potable.

Les empreses que fan el transport d'aigua potable

Són empreses especialitzades en aquesta funció, i eficaces quan es tracta d'arribar a destinacions de difícil accés. Per a aquesta tasca, és molt recomanable que comptin amb una flota vehicles amb prestacions especials. Tenir els millors camions cisterna us assegura les màximes garanties: d'higiene, logístiques, tècniques i sobretot sanitàries.

A Catalunya, totes les empreses del sector han d'estar certificades per les autoritats competents; en aquest cas, la Generalitat. Tingues en compte que es tracta del proveïment d'aigua per al consum humà; és important disposar de les llicències i permisos que demana aquesta administració. Entre aquestes certificacions de qualitat i permisos, es troben:

  • Certificació de política de qualitat i medi ambient 
  • Normes UNE-EN ISO 9001 i 14001.

Amb les autoritzacions, llicències i homologacions de la Generalitat en vigor, aquestes empreses inicien la seva missió: carregar l'aigua potable als camions cisterna.

La càrrega i trasllat d'aigua potable

T'interessa saber que l'aigua potable s'ha de prendre d'una font o de dipòsit que compleixi els estàndards de qualitat i seguretat necessaris per al consum humà. Quan els camions cisterna estan carregats, es posaran en marxa per a la seva ruta de distribució.

Les empreses han de seguir els protocols i els procediments per garantir que l'aigua es transporta de manera estable i efectiva. Inclou la verificació de la quantitat d'aigua que es transporta, la xarxa adequada dels camions i la selecció de les rutes més segures i eficients.

L'arribada a la destinació

Quan un camió de transport d'aigua potable arriba al seu destí, els treballadors la descarreguen, amb molt de compte. Procedeixen a fer-ho als dipòsits o altres punts de distribució, a petició del client. Això es fa gràcies a les prestacions d'aquest tipus de vehicles:

  • La bomba d'expulsió de laigua. 
  • Les mànegues de distribució, connectades a la cisterna. 
  • La tecnologia innovadora incorporada al vehicle cisterna.

En aquesta etapa del treball és quan es confirma com n'és d'important comptar amb el millor professional i la millor flota de camions. Només així es produeix una distribució d'aquest bé tan preuat, amb totes les garanties; el proveïment de l'aigua per a consum humà es finalitza amb èxit. Es pot distribuir a clients particulars, empreses o altres entitats que requereixen aigua per al consum humà diàriament.

Necessites un transport d'aigua potable al teu domicili, negoci o indústria? Compta amb nosaltres, per a un servei seriós i autoritzat. Som OLOT-NET, i treballem a Girona i la Garrotxa.