La importància del drenatge a la teva propietat

El drenatge d'una casa és una de les tasques més importants que cal fer en construir un habitatge. Aquesta acció no només és recomanable, sinó que és imprescindible per garantir la seguretat i la higiene en la utilització de l'aigua de consum domèstic. També facilita l'evacuació de l'aigua de pluja, sobretot quan és intensa. Així que si cerques informació útil sobre aquest tema, queda't amb nosaltres. Abordarem què és un drenatge, la seva importància a casa teva i el seu manteniment.

El drenatge d'una casa: un element constructiu essencial

Quan t'imagines com serà la teva propietat, un cop estigui construït l'habitatge, has de tenir en compte projectar una tasca molt important: construir un bon drenatge a casa.

El sistema de drenatge a casa és un component essencial de la infraestructura sanitària residencial. Consisteix en una xarxa de canonades i sistemes dissenyats per recol·lectar i transportar de manera eficient les aigües residuals generades a la llar cap a la xarxa de clavegueram municipal o fossa sèptica. Així, aquest sistema assegura l'eliminació adequada de les aigües residuals i evita problemes d'higiene i salut. A més, també recull l'aigua en episodis de pluges intenses.

 

Avantatges de posar un drenatge a casa

L'avantatge principal és que un sistema de drenatge adequat a casa evita l'acumulació d'aigües residuals. Per tant, preveu la propagació de malalties, ja que les aigües negres són contaminants. Després hi ha altres avantatges, igualment interessants.

 

Amb un correcte drenatge domèstic guanyaràs comoditat

Com que compta amb un sistema de drenatge, s'evita la necessitat de dependre de solucions temporals; així gaudiràs de més comoditat i facilitat en l'evacuació de les aigües residuals.

 

Garanteixes el compliment de les normatives

Instal·lar un sistema de drenatge a casa garanteix el compliment de les regulacions i normatives. En el nostre cas, és imprescindible complir la regulació en matèria de residus. A Catalunya, la gestió d'aquestes qüestions competeix a l'Agència de Residus: normatives, autoritzacions i regulació de gestors de residus.

 

Evitaràs futurs danys estructurals

Un drenatge adequat ajuda a prevenir danys estructurals a l'habitatge causats per humitats i filtracions. Aquests danys normalment són la conseqüència de no recollir i canalitzar correctament les aigües pluvials.

 

Incrementa el valor de la teva propietat

Comptar amb un sistema de drenatge a casa puja el valor de la propietat, ja que és un component essencial i desitjable per als compradors o llogaters potencials. Òbviament, tots els habitatges han de tenir un sistema de recollida, canalització i drenatge. No obstant això, hi ha diferents tipus, acabats, qualitats, etc.

La nostra recomanació, com a empresa experta en neteja tècnica i manteniment de canonades, és la següent: instal·la, en la mesura que sigui possible, una xarxa de canonades i drenatge a casa d'una bona qualitat. L'avantatge d'aquest increment de valor de la vostra propietat aquí és ben evident. D'aquesta manera, el manteniment necessari serà més segur, més eficient i menys costós.

 

Els sistemes de drenatge necessiten un mínim manteniment

Efectivament, el manteniment serà senzill i poc costós, però necessari. I és que aquestes estructures sanitàries duren pràcticament tota la vida si el sistema està ben construït. Això sí, per mantenir-lo en perfectes condicions, encarrega la cura i la neteja a una empresa del sector, i experta en aquests treballs.

Posem a la teva disposició la nostra llarga experiència, per ajudar-te amb el manteniment de la teva sistema de drenatge a casa: som OLOT-NET i treballem a Girona i la Garrotxa. Contacta amb nosaltres quan ho necessitis.