Desinfeccions de dipòsits d'aigua contra la legionel·la

La desinfecció de dipòsits és essencial per evitar l'aparició i la proliferació de microorganismes perjudicials per a la salut: la legionel·la, per exemple. Aquest és un bacteri que apareix en sistemes daigua i pot causar la legionel·losi.

T'expliquem, a continuació, com pots evitar que el teu dipòsit d'aigua es contamini de legionel·la. Són informacions pràctiques perquè coneguis els riscos que comporta aquesta malaltia. També t'expliquem quines empreses poden fer la millor feina preventiva.

Quins riscos controles amb la desinfecció de dipòsits?

Que aparegui i proliferi al teu dipòsit un bacteri potencialment perillós per a la salut: la legionel·la. Aquest organisme microscòpic viu als mitjans aquosos com els dipòsits daigua, els refrigeradors daire, les saunes, etc.

Efectivament, la legionel·la causa una malaltia respiratòria: la legionel·losi. És important que sàpigues que aquesta patologia té dues versions: la més lleu, coneguda com a febre de Pontiac, provoca símptomes similars als de la grip. La més greu, anomenada malaltia del legionari, que pot causar pneumònia i ser potencialment mortal.

Què és la desinfecció d'un dipòsit d'aigua?

La desinfecció de dipòsits daigua és fonamental per evitar o reduir el risc de contagi dambdues formes de legionel·losi.

Per mantenir en perfectes condicions un dipòsit d'aigua, a Catalunya, i complir totes les normatives existents, us recomanem realitzar aquestes tasques i controls.

Neteja i desinfecció de dipòsits periòdica

Realitzar neteges i desinfeccions regulars del dipòsit d'acord amb les indicacions establertes a les normatives és vital. En aquest sentit, la nostra experiència d'anys en aquest sector ens anima a recomanar-te posar-te en mans de professionals. Compten amb equips i coneixements específics per dur a terme aquesta feina amb total seguretat.

Control del pH i clor residual

Cal monitoritzar regularment els nivells de pH i clor residual a l'aigua emmagatzemada. Aquests paràmetres són fonamentals per assegurar la qualitat i la potabilitat de l'aigua, quan la consumeixen els habitants dels municipis.

Manteniment del sistema d'aigua

Convé fer les inspeccions que exigeix la normativa, per verificar el funcionament correcte del sistema d'aigua, incloent-hi les canonades, les vàlvules i les connexions. És convenient detectar i reparar possibles fuites, obstruccions o fallades al sistema, seguint els protocols esmentats anteriorment.

Protecció contra l'entrada de contaminants

El dipòsit d'aigua ha d'estar segellat i protegit adequadament per evitar l'entrada de contaminants externs, com ara fulles, insectes o rosegadors. També és important comptar amb una tapa hermètica, i els dispositius de filtratge adequats.

Compliment de les normatives

És un requisit imprescindible mantenir-se actualitzat sobre les normatives i regulacions específiques a Catalunya respecte als punts següents: autoritzacions per al transport de residus, el manteniment o la desinfecció de dipòsits d'aigua i la seva gestió. Així com assegurar-se de complir els requisits legals establerts per les autoritats competents.

Les empreses especialistes en treballs de desinfecció de dipòsits: clau per evitar la legionel·la

 

Ja ho hem esmentat abans: es tracta d'un treball delicat que requereix precaucions, protocols i coneixements. Aquestes empreses compten amb aquesta experiència i també amb les certificacions de qualitat necessàries. Si et planteges fer aquesta neteja del teu dipòsit, aquestes empreses tècniques són l'opció perfecta: garantia de seguretat, eficiència, rapidesa i compliment de les normatives vinculades a aquest sector.

Som OLOT-NET, especialistes en neteges i desinfeccions de dipòsits. Treballem a Girona i la Garrotxa. No dubteu a contactar amb nosaltres quan necessiteu una desinfecció de dipòsits d'aigua.