Tuberia embussada? | Aquí tenim la solució

Una canonada embussada és sinònim de preocupació i molèsties. Si estàs patint aquesta avaria a casa o al teu negoci, sabràs al que ens referim. Si aquest és el teu cas, queda't a llegir-nos; trobarem una solució ràpida, segura i definitiva. Comencem!

En una situació de canonada embussada, és clau diagnosticar bé

Per la nostra experiència en manteniment de canonades i neteges tècniques, sabem que darrere d'un embús hi ha un problema: una baixant mal construïda, el trencament d'algun element de la xarxa, l'obstrucció per la caiguda d'un objecte a la canonada, etc. I conèixer la naturalesa i l'origen d'una canonada embussada és tenir la meitat de la feina feta.

Una de les causes que acaba en una canonada embussada: una construcció deficient

En algunes ocasions, hi ha problemes significatius a la xarxa de baixants, de les edificacions: la construcció deficient de les canonades. Efectivament, això pot desencadenar, amb el temps, embussos tant a llars com a negocis o fàbriques. Són els anomenats vicis de construcció.

Si les connexions no es van realitzar adequadament, o si hi ha irregularitats al traçat de les canonades, apareixeran problemes: es poden formar acumulacions de residus i restes diverses, que obstrueixin el flux de l'aigua, embussant així la xarxa de baixants.

Trencament a les canonades, una altra causa d'embús

Una altra causa comuna de les canonades encallades és el trencament de les mateixes. Les canonades poden patir danys a causa de la corrosió, l'envelliment o l'impacte físic, cosa que provoca esquerdes o trencaments.

Aquests trencaments poden permetre l'entrada de terra, les arrels d'arbres o altres objectes. Aleshores, el flux normal de l'aigua s'obstrueix, causant embussos i bloquejos al sistema de sanejament. Això pot passar, especialment, en els tubs exteriors que connecten amb el clavegueram.

Introducció o caiguda accidental d'objectes a la xarxa de sanejament

La introducció accidental d'objectes al sistema de canonades és una altra causa freqüent d'obstruccions: la caiguda d'una joguina, una peça de roba, algun cartó... O simplement un objecte metàl·lic que s'allotja ràpidament en alguna baixant fent de tap. La solució perfecta és trucar a un professional de la neteja tècnica o del manteniment de canonades.

Aquests tècnics compten, fins i tot, amb càmeres que visualitzen ràpidament on està allotjat l'objecte que embussa la canonada. Si et trobes en aquesta situació, no et preocupis més i contacta amb ells de seguida.

La importància d'utilitzar bé aquesta estructura de sanejament: les canonades, els baixants i els desguassos

 

Finalment, la mala utilització dels desguassos: algunes persones tendeixen a rebutjar tovalloletes humides, paper higiènic excessiu o productes d'higiene personal al vàter, la qual cosa es pot acumular a les canonades i crear bloquejos.

Aquesta actitud és especialment freqüent en negocis, comerços i centres socials o lúdics. Aquí també és clau acudir a experts en la matèria. Les empreses que es dediquen a aquesta tasca compten amb:

  • L'experiència adequada per diagnosticar, detectar i solucionar un embús a les canonades.
  • Uns equips dissenyats per fer aquest treball amb celeritat i amb seguretat.
  • Les homologacions i autoritzacions necessàries que us asseguren qualitat i serietat.

Som OLOT-NET i treballem principalment a la zona de Girona. Si necessites ajuda amb una canonada embussada, no dubtis a trucar-nos; ens posarem en marxa immediatament i solucionarem el problema.